Carl-Henric Nilsson skapar värde för andra

Han startade Kunskapspartner redan 1998 och har sedan dess lett en verksamhet i förändring, motgång och medgång. För Carl-Henric Nilsson har åren som verksamhetens vd varit en riktig kunskapsresa. 

Företagsidén väcktes när Carl-Henric Nilsson nyligen börjat undervisa i företagsekonomi vid Lunds universitet. Han diskuterade utbildningen med en av sina dåvarande ekonomistudenter, som varit ute i näringslivet flera år och läste kursen mellan två jobb, och kom fram till att det fanns potential i att använda kursens innehåll rent konkret i företag.

– Vi ville applicera utbildningen på verkligheten genom att bedriva en konsultverksamhet med utgångspunkt i produktionsstrategi, säger han.

Kort därefter bildades Kunskapspartner och verksamheten tog snabbt fart.

– Jag minns att vår första kund var ett åkeri. Vi höll en kurs åt deras ledningsgrupp som gick i linje med de teoretiska kunskaper vi fått med oss från universitetsutbildningen, säger han.

Oförändrat engagemang

Under åren som följt har delägare och andra medarbetare kommit och gått. Carl-Henrics engagemang och företagets verksamhetsgrund har förblivit oförändrat.

– Än i dag är Kunskapspartner ett konsultföretag som hjälper verksamheter genom strategiskt förändringsarbete. Vi började med strategiprocesser baserat på forskning och det är fortfarande ramen för verksamheten, säger han.

Kunskapspartners konsulter arbetar i nära samarbete med sina kunder. Carl-Henrics ambition är att han och hans kollegor ska kännas som intermittenta medarbetare på de företag de blivit anlitade av.

– Jag tror att det är en viktig anledning till att gamla kunder nästan uteslutande har en positiv inställning till oss, säger han.

Jag är rätt bra på att hitta nya ingångar till saker och lösningar när det känns som att allt kört ihop sig

Carl-Henric är prestigelös, flexibel och disciplinerad. Vid sidan om arbetet på Kunskapspartner och rollen som universitetslektor vid Lunds universitet har han doktorerat i industriell organisation samt forskat om Ledarskap, strategi och pedagogik. På senare tid har han dessutom haft flera styrelseuppdrag och engagemang i olika start up-bolag.

– Jag har lång erfarenhet och en bred kompetens inom det vi arbetar med på Kunskapspartner. Jag är även rätt bra på att hitta nya ingångar till saker och lösningar när det känns som att allt kört ihop sig, säger han.

Stort intresse för andra verksamheter

Intresset för andra människor och verksamheter är stort. Carl-Henric är otroligt mån om sina medmänniskor och tycker om att se personer utvecklas i sina roller.

– Det är kul att se andra växa och bli mer självgående. Att få sätta sig in i någon annans arbete upplever jag som mycket givande. Kan jag dessutom förstärka en verksamhet genom att bidra med min kunskap känns det såklart ännu bättre.

I dag består Kunskapspartners team av totalt nio personer. I framtiden räknar Carl-Henric att företagets medarbetare blir ännu fler. Hans uppfattning är att det fortfarande finns ett omfattande behov av kompetenta konsulter på arbetsplatser runt om i landet och tror att den egna verksamheten har ett vinnande koncept.

– Vi har ingen prestige kopplat till vårt arbete. Det vi gör ska skapa värde för våra kunder, det är det som betyder något säger han.

Vill du komma i kontakt med Carl-Henric? Klicka på knappen så säkerställer vi att ni kommer i kontakt med varandra.