En reflektion kring reflektioner

Semestertiderna är över för denna gång och då är det även dags att få igång rutinerna igen. En rutin hos oss är att äta bullar (frallor på skånska) till morgon fikat och en av många diskussioner är om vi ska sluta med bullar och börja äta nyttigare alternativ istället?
Vi startade vår första dag med en Kick-ON. Vi började prata om allt som hänt under det senaste året, både individuellt och som team. Då det fanns mer och mer att prata om, kastade vi agendan åt sidan enligt principen:
”Om vi inte använder tid till att reflektera, har vi snart ingen tid alls” (Citerad i boken Effektiv Tidshantering. 2014, Bosse Angelöv).

Vi behövde ta ett steg tillbaka denna gång för att komma framåt! 

”Reflektion skiljer sig från vanligt ”tänkande” eller ”grubblande” genom att den är påtagligt målinriktad, att den genomförs med någon form av systematik och struktur där syftet är att distansera sig från gamla tankemönster och utveckla nya samt söka lösningar på frågeställningar.” (Den svårfångade reflektionen.

Studentlitt. 2005, Emsheimer, P, Hansson, H. och T. Koppefeldt)

 

Här är en enkel reflektionsmall som vi använde under vår Kick-ON

Reflektion bakåt:

-hur har det varit för dig individuellt?

-Hur har det varit för teamet?

Summering

 

Reflektion framåt:

-Var ser du dig själv det kommande året?

-Var ser teamet?
Summering

….angående bullarna på morgon fikat – det hela slutade med att några av oss fortsätter med bullar, några kör på nyttigare alternativ!

Är du sugen på bullar, eller för den delen ett nyttigare alternativ – hör av dig till oss för en fika.