Change management konsult

Denna påsk gör vi ett återbesök

Denna påsk gör vi ett återbesök till en av våra mest lästa nyhetsinlägg som vi kände skulle vara passande denna påsk! Vi önskar er en trevlig läsning och en härlig påsk!

Den frågan behöver redas ut nu inför Påsken. Ett av våra kärnvärden på Kunskapspartner är nyfikna, ett annat är modiga. Därför kastar vi oss över frågan. Dinosaurier lade sina ägg långt före det fanns hönor, så deras ägg kom först. Fast frågan handlar givetvis om hönsägg – kom hönan före hönsägget? För att svara på frågan förflyttar vi oss bakåt i tiden, till pre-hönsisk tid. Innan det fanns hönor fanns det pre-hönor eller för-hönor. Dessa lade för-hön-ägg, så långt är det helt klart. De pickade säkert mat och var någorlunda lika en höna, dock utan att faktiskt vara det, för de var för-hönor. Frågan är alltså: När gick det från för-hönor och för-hön-ägg till höna respektive hönsägg?

Jo, evolution består av små genetiska variationer och det måste vara en av dessa små variationer som definierar övergången. Evolutionära genetiska variationer uppstår alltid på fosterstadiet när en ny individ skapas. I detta fallet skapas en kyckling som värpts av en för-höna och kycklingen med den lilla genetiska variationen själv växer upp till världens första höna. Denna höna värper ett ägg, världens första höns-ägg och vi vet därför att hönan kom före ägget.

Du kan nu lugnt äta Påskens ägg med vetskapen om att du har svaret. Berättar du denna historia för en kamrat och din kamrat kan svaret, så pratar du troligen med en av Kunskapspartners kunder, vänner eller samarbetspartners. Vet din kamrat inte vad som kom först så kan det vara en av Kunskapspartners framtida kunder, vänner eller samarbetsparter.

Glad påsk önskar vi på Kunskapspartner!