Per-Erik Nilsson

Per-Erik Nilsson vill se vd:ar som lyckas

Han har tidigare arbetat som vd på både Oatly och Tetra Pak. Med sin gedigna erfarenhet av att skapa strategier och leda organisationer är ­Per-Erik Nilsson ett välkommet nytillskott hos oss på Kunskapspartner.

Per-Erik Nilsson är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och har studerat företagsstyrning vid EFL:s styrelseprogram i Lund. Han har därutöver lång erfarenhet av arbete som innefattar ledarskap, strategi och affärsutveckling.

– Jag har arbetat med både små och stora företag inriktade på allt ifrån högteknologi till livsmedelsindustri. Tack vare min breda bakgrund har jag lätt för att sätta mig in i olika typer av frågeställningar, säger han.

Per-Erik har arbetat som vd för flera företag under många år, däribland Tetra Pak och Oatly. Det är därför ingen tillfällighet att ett av hans första uppdrag som konsult på Kunskapspartner har varit framtagandet av materialet Ny som vd.

– Med min långa erfarenhet hoppas jag nu kunna hjälpa andra vd:ar med sina strategier och handlingsplaner. Min förhoppning är att kunna vara ett inspirerande bollplank och ett stöd i olika beslutsfattanden, säger han.

Han vet vilka utmaningar en vd kan komma att ställas inför och vad som vanligtvis krävs för att någon ska lyckas med uppdraget att leda en verksamhet.

Som vd måste du se till att ledningsgruppen fungerar samt skapa och implementera en strategi som är både tydlig och hållbar.

– Som vd måste du se till att ledningsgruppen fungerar samt skapa och implementera en strategi som är både tydlig och hållbar. Uppgiften handlar till stor del om att förstå organisationen och leda den i rätt riktning, säger han.

Per-Erik är pedagogisk, förtroendeingivande och driven. Han är dessutom en god lyssnare som alltid värnar om sina uppdragsgivares intressen.

– Många uppskattar mig för min lyhördhet och förmåga att grundligt sätta mig in i en situation innan jag påbörjar mitt uppdrag. Det tror jag krävs för att jag ska kunna skapa rätt förutsättningar för mina kunder att lyckas, säger han.

Det är just kundernas framgångar som motiverar Per-Erik till att göra ett bra jobb.

– Det gör mig glad när människor och företag jag arbetat med når framgång. Att få vara med och bidra till andras framgång stärker också mig, säger han.

Sedan Per-Erik började på Kunskapspartner i maj har han snabbt satt sig in i verksamheten och lärt känna sina nya kollegor.

– Jag är jätteglad för att få ingå i ett team med kompetenta medarbetare. Det känns väldigt stimulerande att befinna sig i en lärande process där jag märker hur jag växer för varje nytt uppdrag, säger han.