Stefan Westergård

Stefan Westergård stärker verksamheter i utveckling

Stefan Westergård har tidigare erfarenhet av såväl försäljning som marknadsföring, produktutveckling, supply chain och entreprenörskap. I rollen som Kunskapspartners konsult kommer den breda bakgrunden till stor nytta.

När kollegorna trillar in på kontoret är Stefan Westergård redan på plats. Inte nog med det. Trots att klockan just passerat åtta har han redan hunnit med ett effektivt träningspass och en snabb cykeltur till jobbet.

Nu har han bytt träningskläderna mot kostymen, hällt upp en kopp kaffe och tagit plats framför skrivbordet. Ännu en dag med spännande möten står på agendan.

Bredden som sin styrka

Stefan Westergård blev en del av Kunskapspartners team sommaren 2019. Innan det har han arbetat med alltifrån försäljning till marknadsföring, logistik, produktion, produktutveckling, inköp och produktledning.

Han har jobbat på multinationella företag inom olika branscher världen över, men också verkat inom mindre organisationer. För drygt fyra år sedan startade han även företaget Freedesk helt från grunden.

– Bredden är min styrka. Att jag har erfarenhet från så många olika typer av verksamheter gör det lätt för mig att sätta mig in i olika situationer och hitta en positiv väg framåt, säger han.

”Om förändring ska uppnås måste vi arbeta tillsammans mot samma mål”

Att få vara med och förändra är en av Stefans starkaste drivkrafter. Med sin nyfikenhet, framåtanda och entusiasm ser han på utmaningar som möjligheter.

– Jag är övertygad om att det alltid finns ett sätt att öka både lönsamhet och välmående. Att få vara med och utveckla affärer, organisationer och enskilda medarbetare är någonting jag verkligen brinner för, säger han.

Stefan gör alltid sitt yttersta för att hitta rätt lösningar för varje enskilt företag. Han är en fena på att facilitera workshops och vägleda verksamheter i rätt riktning – oavsett vilken utmaning de står inför.

– För mig är det viktigt att vara lyhörd och förstå hur de jag jobbar med tänker. Om förändring ska uppnås måste vi arbeta tillsammans mot samma mål. Då räcker det inte att vara en god inspirationskälla, säger han.

Starkt klimatengagemang

Något som gör Stefan unik är att han talar mer än tio språk. En utländsk förälder och långa perioder med arbete utomlands har bidragit till hans intresse för olika kulturer.

– Jag kände tidigt att hela världen var tillgänglig och är nog mer internationell än de flesta. Intresset för det globala har även bidragit till ett starkt kilmatengagemang. Jag värnar om min omvärld, säger han.

Utanför fönstret har mörkret lagt sig och det är dags att runda av dagens arbetspass. Stefan ger kollegorna några uppmuntrande ord innan han tar sin cykel och lämnar kontorsbyggnaden. I morgon väntar nya utmaningar – såväl lokala som globala.

Vill du läsa mer om Stefan Westergård?